Image

Inköpstips till potträningen


Vad behöver man skaffa inför potträningen? På den här sidan har vi på Blöjfri.se, tillsammans med föräldrarna i vårt supportforum,  samlat våra bästa produkttips.

En del länkar är annonslänkar, vilket innebär att vi får en liten provision om du köper via vår länk, givetvis helt utan någon kostnad för dig. Tack för din support :=)

Image

Boktips - Potträning på 3 dagar


Ny här? Den här boken ger dig en komplett plan för att hjälpa ditt barn bli blöjfri. Pedagogisk metod som snabbt lär ditt barn att förstå och använda pottan.


Köp e-boken här
Image

Boktips - Eine slutar med blöja


Förklarar de grundläggande stegen i att börja använda potta eller toalett. Eine blir en pedagogisk förebild och inspirerar ditt barn att göra likadant. Framtagen av oss på Blöjfri.se


Köp e-boken här
Köp tryckt bok här
Image

Resepotta - My Carry Potty


En lätt, ihopfällbar och vattentät resepotta som barnet själv gärna bär runt - och visar upp! Stabil och lätt att städa ur. Älskad av många föräldrar i gruppen. Finns i tre olika djurmönster hos Babyland: Nyckelpiga, Ko eller Bi.

Köp den här
Image

Resepotta - Potette


En liten, lätt och ihopfällbar resepotta som är 2 produkter i en! Kan användas som potta men också fällas ut till en toasits vid behov. Otroligt smidig att ta med t.ex. i väskan, i bilen eller under vagnen. Finns i 6 olika färger.

Köp den här
Image

Babybjörn smart potta


Den bästa pottan! Liten och smidig som snabbt kan lyftas runt vid behov. Den här modellen utan höga kanter är perfekt när du snabbt behöver ta pottan till barnet. Enkel att rengöra tack vare innerpottan som lätt lyfts ur. Stabil med rejäl gummilist och bra stänkskydd.

Köp den här
Image

Ekologisk potta i naturmaterial


För dig som vill ha ett ekologiskt alternativ i naturmaterial rekommenderar vi den här pottan. Sittytan har en mattare struktur som förhindrar huden på barnets lilla rumpa att fastna på pottan. Fri från PVC, ftalater, BPA och formaldehyd.

Köp den här
Image

Toalettsits - IKEA


Funktionell toalettsits som passar de flesta toaletter. Gummilist undertill gör att ringen ligger stadigt då ditt barn själv klättrar upp på toaletten. Testad på tåg, flygplan och diverse offentliga toaletter av oss på Blöjfri.se

Köp den här
Image

Toalettsits - Babybjörn, BPA-fri


Robust och justerbar toalettsits med tjock gummilist undertill som ligger stadigt på toaletten. Tillverkad i BPA-fri plast.


Köp den här
Image

Kokosolja


Ett ökat inslag av nyttigt fett i maten är perfekt för att smörja systemet och motverka förstoppning inför starten på potträningen. Kokosolja är ett bra val och hjälper också när förstoppningen väl är framme.


Köp den här
Image

Madrasskydd - ÖkoTex-godkänd


Madrasskydd 75x100 som passar spjälsäng. 100% luftig bomullsfrotté med undersida av polyuretan. Godkänd enligt ÖKO-Tex standard 100, klass 1 för baby. Stoppar fukt men släpper igenom luft vilket ger en behaglig sovmiljö. Kan lätt klippas itu och användas i vagnen och bilstolen.

Köp den här
Image

Madrasskydd dubbelsäng - JYSK


Vattentätt madrasskydd storlek 180x200, perfekt för dig som samsover och vill skydda er egen madrass.

Köp den här
Image

Liten sittpall - Babybjörn


Perfekt att ha bredvid pottan eller toaletten, underlättar då barnet kan sätta sig på den och lätt ta av byxor och strumpor själv. Liten och stabil med gummilist under så den står stadigt.

Köp den här
Image

Fotpall - IKEA, Bolmen


Fotpall, antingen som stöd för fötterna då barnet sitter på toaletten, fungerar i det syftet från ca 3 år. Eller för att hjälpa barnet att själva klättra upp på toaletten.

Köp den här
Image

Pottkalender med klistermärken


I vissa fall kan en pottkalender vara till stor hjälp, t.ex. om barnet är rädd för att kissa eller bajsa i pottan. Då kan ett klistermärke vara den lilla extra motivation som hjälper barnet över den tröskeln och vidare i processen. Man bör dock vara försiktig med belöningssystem då en del barn kan känna sig pressade. Du som förälder får själv avgöra om du tror detta kan passa ert barn.

Köp den här
Image

Boktips - Everybody poos


Jättebra bok som pedagogiskt och intressant avdramatiserar och förklarar bajs, både kring människor och djur. Skriven på engelska men går snabbt att översätta då knappt någon text alls. Populär från de allra minsta ända upp i 4-årsåldern.

Köp den här
Image

Boktips - Alla bajsar!


Färgglad och spännande med många luckor att lyfta på. Boken förklarar hur bajs kommer till och att alla bajsar, både människor och djur. Avdramatiserar och normaliserar bajs vilket är en stor hjälp i potträningen. Passar från ca 2 år.

Köp den här
Image

Kallpressad mandelolja - lindrar irritation


Mandelolja är fantastiskt bra för att lindra den känsliga huden i underlivet som lätt kan bli irriterad under potträningen. Ekologisk.

Köp den här