Inköpstips till potträningen

Vad behöver man skaffa inför potträningen? På den här sidan har vi på Blöjfri.se, tillsammans med föräldrarna i vårt supportforum, samlat våra bästa produkttips.

En del länkar är annonslänkar, vilket innebär att vi får en liten provision om du köper via vår länk – givetvis helt utan någon kostnad för dig. Tack för din support 🙂

Bild på boken Potträning på 3 dagar - Blöjfri på 3 dagar

Boktips – Potträning på 3 dagar

Ny här? Den här boken ger dig en komplett plan för att hjälpa ditt barn att bli blöjfri. Pedagogisk metod som snabbt lär ditt barn att förstå och använda pottan

Köp e-boken här

Boken om Eine att använda vid potträning

Boktips – Eine slutar med blöja

Förklarar de grundläggande stegen i att börja använda potta eller toalett. Eine blir en pedagogisk förebild och inspirerar ditt barn att göra likadant. Framtagen av oss på Blöjfri.se

Köp e-boken här
Köp tryckt bok här

resepotta my carry potty

Resepotta – My Carry Potty

En lätt, ihopfällbar och vattentät resepotta som barnet själv gärna bär runt – och visar upp! Stabil och lätt att städa ur. Älskad av många föräldrar i gruppen. Finns i tre olika djurmönster: Nyckelpiga, Ko eller Bi

Köp My Carry Potty

Ljusblå potta från märket Babybjörn

Babybjörn smart potta

Den bästa pottan för hemmabruk! Liten och smidig som enkelt kan lyftas runt vid behov. Den här modellen utan höga kanter är perfekt när du snabbt behöver ta pottan till barnet. Enkel att rengöra tack vare innerpottan som lätt lyfts ur. Stabil med rejäl gummilist och bra stänkskydd.

Köp BabyBjörn potta

Toaring från Ikea

Toalettsits – Ikea

Funktionell toalettsits som passar de flesta toaletter. Gummilist undertill gör att ringen ligger stadigt då ditt barn själv klättrar upp på toaletten. Testad på tåg, flygplan och diverse offentliga toaletter av oss på Blöjfri.se

Köp Ikeas toasits

Toaring från märket Babybjörn

Toalettsits – Babybjörn, BPA-fri

Robust och justerbar toalettsits med tjock gummilist undertill som ligger stadigt på toaletten. Tillverkad i BPA-fri plast.

Köp Babybjörn Toasits

Mandelolja för potträning

Mandelolja – lindrar irritation (Ekologisk & kallpressad)

Mandelolja är fantastiskt bra för att lindra den känsliga huden i underlivet som lätt kan bli irriterad under potträningen.

Köp mandelolja

madrasskydd för potträning

Madrasskydd – litet

Madrasskydd i storlek 60×120 cm. Tillverkat av ren bomullsflanell med undersida i funktionell polyuretan (PU) som andas. Konstruktionen håller bäddskyddet luktfritt, snabbtorkande, hygieniskt och fritt från kvalster. Flanellen är mjuk att ligga på. Fritt från PVC. Hela produkten är allergisäker och certifierad enligt öko-tex Kan lätt klippas till för att användas i vagnen eller bilstolen.

Köp litet madrasskydd

madrasskydd för potträning

Madrasskydd – stort

Madrasskydd för dubbelsäng, storlek 150×200 cm. Perfekt för dig som samsover och vill skydda er egen madrass.

Köp stort madrasskydd

fotpall för potträning

Fotpall/Sittpall – Babybjörn

Perfekt att ha bredvid potta eller toaletten, underlättar då barnet kan sätta sig på den och lätt ta av byxor själv. Liten och stabil med gummilist under så den står stadigt.

Köp BabyBjörn Fotpall

fotpall för potträning

Fotpall – Ikea

Fotpall, antingen som stöd för fötterna då barnet sitter på toaletten – fungerar i det syftet från ca. 3 år. Eller för att hjälpa barnet själv klättra upp på toaletten.

Köp Ikea fotpall

bok för potträning everybody poos

Boktips – Everybody Poos

En bok som pedagogiskt och intressant avdramatiserar och förklarar bajs, både kring människor och djur. Skriven på engelska men går snabbt att översätta då det knappt är någon text alls. Populär från de allra minsta ända upp i 4-årsåldern.

Köp Everybody Poos

bok för bajsförståelse Alla bajsar

Boktips – Alla bajsar!

Färgglad och spännande med många luckor att lyfta på, för att se vad som händer bakom. Boken förklarar hur bajs kommer till och att alla bajsar, både människor och djur. Avdramatiserar och normaliserar bajs, vilket är en stor hjälp i potträningen. Passar från ca. 2 år.

Köp Alla bajsar

Kokosolja att använda vid förstoppning vid potträning

Kokosolja

Ett ökat inslag av nyttigt fett i maten är perfekt för att smörja systemet och motverka förstoppning inför starten på potträningen. Kokosolja är ett bra val och hjälper också när förstoppningen väl är framme.

Köp kokosolja

Respotta från märket Potette

Resepotta – Potette

En liten, lätt och ihopfällbar resepotta. Kan användas som potta men också fällas ut till en toasits vid behov. Otroligt smidig att ta med t.ex. i väskan, i bilen eller under vagnen. Finns i 6 olika färger

Köp e-boken här

Potta i ekologiska material

Ekologisk potta i naturmaterial

För dig som vill ha ett ekologiskt alternativ i naturmaterial rekommenderar vi den här pottan. Sittytan har en mattare struktur som förhindrar att huden på barnets lilla rumpa fastnar på pottan. Fri från PVC, ftalater, BPA och formaldehyd.

Köp e-boken här