Inköpstips till potträningen

Vad behöver man skaffa inför potträningen? På den här sidan har vi på Blöjfri.se, tillsammans med föräldrarna i vårt supportforum, samlat våra bästa produkttips.

En del länkar är annonslänkar, vilket innebär att vi får en liten provision om du köper via vår länk – givetvis helt utan någon kostnad för dig. Tack för din support 🙂

Bild på boken Potträning på 3 dagar - Blöjfri på 3 dagar

Boktips – Potträning på 3 dagar

Ny här? Den här boken ger dig en komplett plan för att hjälpa ditt barn att bli blöjfri. Pedagogisk metod som snabbt lär ditt barn att förstå och använda pottan

Köp e-boken här

Boken om Eine att använda vid potträning

Boktips – Eine slutar med blöja

Förklarar de grundläggande stegen i att börja använda potta eller toalett. Eine blir en pedagogisk förebild och inspirerar ditt barn att göra likadant. Framtagen av oss på Blöjfri.se

Köp e-boken här
Köp tryckt bok här

Ett pedagogiskt och roligt stöd för er potträning

Boktips – Pottkalendern från Blöjfri.se

På ett pedagogiskt och roligt vis hjälper du ditt barn vidare i potträningsprocessen. Kan också användas som ett allmänt stöd. Extramaterial i form av visuella stöd för barn som inte vill bajsa på pottan. Framtagen av oss på Blöjfri.se

Köp Pottkalendern här

resepotta my carry potty

Resepotta – My Carry Potty

En lätt, ihopfällbar och vattentät resepotta som barnet själv gärna bär runt – och visar upp! Stabil och lätt att städa ur. Älskad av många föräldrar i gruppen. Finns i tre olika djurmönster: Nyckelpiga, Ko eller Bi

Köp My Carry Potty

Potta Potette med siliconliner

Resepotta – Potette

Favoriten när det gäller resepottor, som även går att använda som toasits. Är enkel att fälla ihop och tar då nästan ingen plats, vilket är guld värt i packningen. Det medföljer en silconliner, som är skön att sitta på, samt enkel att rengöra.

Köp Potette

Ljusblå potta från märket Babybjörn

Babybjörn smart potta

Den bästa pottan för hemmabruk! Liten och smidig som enkelt kan lyftas runt vid behov. Den här modellen utan höga kanter är perfekt när du snabbt behöver ta pottan till barnet. Enkel att rengöra tack vare innerpottan som lätt lyfts ur. Stabil med rejäl gummilist och bra stänkskydd.

Köp BabyBjörn potta

Samarbete Minumundus – med rabattkod

Vi har i samarbete med Minumundus plockat ut några populära produkter, och förhandlat fram en specialrabatt. Ange koden ”potträning” i kassan så dras 5% av på priset för följande produkter:

frotte att använda vid potträning

Stort bäddskydd i frotté 180×200, med resår

Madrasskydd av 100% luftig bomullsfrotté med undersida av polyuretan. Godkänd enligt ÖKO-Tex standard 100, klass 1 för baby. Den plastade frottén stoppar fukt men släpper igenom luft vilket ger en behaglig sovmiljö. Bäddskyddet är försett med resår i hörnen så att det ligger stadigt på plats.

Köp stora bäddskyddet

Bäddskydd för potträning

Litet bäddskydd i frotté 90×200, med resår

Samma material som det stora madrasskyddet. Så alltså även detta av 100% luftig bomullsfrotté med undersida av polyuretan. Godkänd enligt ÖKO-Tex standard 100, klass 1 för baby. Den plastade frottén stoppar fukt men släpper igenom luft vilket ger en behaglig sovmiljö. Bäddskyddet är försett med resår i hörnen så att det ligger stadigt på plats.

Köp lilla bäddskyddet

Frotte för potträning

Klippbart bäddskydd i frotté 75×90 – ingen resår

100% luftig bomullsfrotté med undersida av PUL. Godkänd enligt ÖKO-Tex standard 100, klass 1 för baby. Madrasskyddet stoppar fukt men släpper igenom luft vilket ger en behaglig sovmiljö. Bäddskyddet är i lagom storlek för spjälsäng. Perfekt också för vagnen eller bilstolen. Går att klippa till i önskad storlek

Köp klippbara bäddskyddet

potta för potträning

Ekologisk potta av naturmaterial

Pottan är robust och ergonomiskt utformad. Den har mjukt rundade breda sittytor och baktill har den ett litet stöd för nedre delen av ryggen. Stänkskydd fram. Sittytan har en mattare struktur som förhindrar huden på barnets lilla rumpa att fastna på pottan. Det är en hållbar och ekologisk potta tillverkad av nedbrytbara material. Pottan är tillverkad till 95% av naturliga råvaror. Mer än 70% är socker och ungefär 25% är olika mineraler. Resterande ca 5% är baserade på fossila resurser. Pottan är 100% biologiskt nedbrytbar om den grävs ner i jorden eller komposteras. Den lämnar inga microplaster eller annat avfall efter sig.

Köp pottan

toasits för potträning

Ekologisk toasits av naturmaterial

Samma tillverkare som den ekologiska pottan. Sittytan har en mattare struktur som förhindrar huden på barnets lilla rumpa att fastna på den. Det är en hållbar och ekologisk toasits tillverkad av nedbrytbara material. Den är tillverkad till 95% av naturliga råvaror. Mer än 70% är socker och ungefär 25% är olika mineraler. Resterande ca 5% är baserade på fossila resurser. Toasitsen är 100% biologiskt nedbrytbar om den grävs ner i jorden eller komposteras. Den lämnar inga microplaster eller annat avfall efter sig.

Köp toasitsen

Fler produkter vi rekommenderar

Toaring från Ikea

Toalettsits – Ikea

Funktionell toalettsits som passar de flesta toaletter. Gummilist undertill gör att ringen ligger stadigt då ditt barn själv klättrar upp på toaletten. Testad på tåg, flygplan och diverse offentliga toaletter av oss på Blöjfri.se

Köp Ikeas toasits

Toaring från märket Babybjörn

Toalettsits – Babybjörn, BPA-fri

Robust och justerbar toalettsits med tjock gummilist undertill som ligger stadigt på toaletten. Tillverkad i BPA-fri plast.

Köp Babybjörn Toasits

Mandelolja för potträning

Mandelolja – lindrar irritation (Ekologisk & kallpressad)

Mandelolja är fantastiskt bra för att lindra den känsliga huden i underlivet som lätt kan bli irriterad under potträningen.

Köp mandelolja

fotpall för potträning

Fotpall/Sittpall – Babybjörn

Perfekt att ha bredvid potta eller toaletten, underlättar då barnet kan sätta sig på den och lätt ta av byxor själv. Liten och stabil med gummilist under så den står stadigt.

Köp BabyBjörn Fotpall

fotpall för potträning

Fotpall – Ikea

Fotpall, antingen som stöd för fötterna då barnet sitter på toaletten – fungerar i det syftet från ca. 3 år. Eller för att hjälpa barnet själv klättra upp på toaletten.

Köp Ikea fotpall

bok för potträning everybody poos

Boktips – Everybody Poos

En bok som pedagogiskt och intressant avdramatiserar och förklarar bajs, både kring människor och djur. Skriven på engelska men går snabbt att översätta då det knappt är någon text alls. Populär från de allra minsta ända upp i 4-årsåldern.

Köp Everybody Poos

bok för bajsförståelse Alla bajsar

Boktips – Alla bajsar!

Färgglad och spännande med många luckor att lyfta på, för att se vad som händer bakom. Boken förklarar hur bajs kommer till och att alla bajsar, både människor och djur. Avdramatiserar och normaliserar bajs, vilket är en stor hjälp i potträningen. Passar från ca. 2 år.

Köp Alla bajsar

Kokosolja att använda vid förstoppning vid potträning

Kokosolja

Ett ökat inslag av nyttigt fett i maten är perfekt för att smörja systemet och motverka förstoppning inför starten på potträningen. Kokosolja är ett bra val och hjälper också när förstoppningen väl är framme.

Köp kokosolja