Eine slutar med blöja – en barnbok som stöd i er potträning

Att bli blöjfri är en stor milstolpe i ditt barns liv, något som kan vara både omtumlande, roligt och lite läskigt på samma gång.

De flesta barnböcker på det här ämnet fokuserar på skoj och bus kring pottan, ofta på ett ganska så opedagogiskt sätt.

Eine slutar med blöja är framtagen av experter inom potträning och pedagogik i syfte att lära ut något, på ett sätt som barn förstår och tycker om.

  • Involverar ditt barn i en dialog om kroppen, pottan och vad Eine gör.
  • Eine blir ditt barns “pottvän” – en pedagogisk förebild som inspirerar till att göra likadant
  • Används på förskolor för att stötta nyligen blöjfria barn

Så säger en förälder som köpt boken:

”Tacka vet jag Eine! – just nu är sonen i en riktig “nej”-fas. Trots att han inte kissat sedan kl 12 så vägrar han rutin-kissa innan läggning. – Men hur gör Eine då? Sonen funderar en kort stund och pekar mot sitt rum: – Eine! Medan föräldern letar fram Eine-boken skyndar sonen till badrummet. När föräldern kommer till badrummet har sonen dragit ned kallingarna själv och sitter redan på pottan ❤️. Efter några sidor in i Eine-boken så kissar sonen 🥰 ❤️” – Sofia

Boken hjälper dig som förälder att:

  • Prata om kroppen och pottan på ett pedagogiskt sätt
  • Ge ditt barn en viktig förebild att relatera till och härma
  • Prata om att bajsa på pottan och att vara blöjfri på förskolan.

”För oss lossnade det på riktigt när jag beställde hem boken om Eine – bra att kunna referera till någon annan som kissar i pottan etc. 🙂”

”Bästa hjälpmedlet för att öka förståelsen för potträningsprocessen, vi läser den flera gånger om dagen. Väl investerade pengar!” – Zandra

Köp e-boken för 129 kr här

Klicka här för att ladda ned boken

Ur innehållet

Boken innehåller över 30 sidor och är indelad i tre fina kapitel om Eine.

Kapitel 1 fokuserar på att introducera pottan och förklara hur den används. Eine upptäcker vad som händer i kroppen när han känner sig kissnödig, och lär sig vad han ska göra då – ta sig till pottan.

Kapitel 2 är en scen från Eines första vecka som blöjfri. Allt är fortfarande nytt och det gäller ofta att vara snabb när behovet uppstår. Då är det skönt att ha tillgång till pottan. Eine lär sig att han kan klara av sina behov var han än befinner sig.

Kapitel 3 handlar om när Eine kommer till förskolan utan blöja. Eine känner igen känslan i kroppen när han blir kissnödig, och lär sig att han behöver avbryta leken och skynda sig till toaletten.

Om ditt barn inte går på förskola kan du själv anpassa texten efter er vardagssituation. Du kan också anpassa språket och läsningen efter åldern på ditt barn. Boken om Eine stöttar ditt barn under potträningen

Så här säger en annan förälder:

“Eine-boken har varit en väldigt bra påminnelse när vi haft lite olyckor. Om vi inte läst den på ett tag så hjälper det att läsa den igen. Tycker den är riktigt bra!” – Emelie 

Köp e-boken här

Klicka här för att ladda ned boken

Vi som har tagit fram boken om EineLinnéa Almgren
Linnéa är socionom och socialpedagog med vidareutbildning i psykoterapi. När Linnéa pottränade tillsammans med sin son Sander, inspirerades hon att skriva ett barnboksmanus utifrån metoden Potträning på 3 dagar. Linnéa har tidigare skrivit och bearbetat manus för film och tv, samt utvecklat pedagogiska material och metodstöd genom sitt arbete som socionom.

Sofia & Michael Bergenstjerna
Sofia och Michael Bergenstjerna driver sajten Blöjfri.se, och har sedan 2015 tid stöttat och coachat tiotusentals familjer i att bli blöjfria. De är författare till boken Potträning på 3 dagar som sålts i över 103 935 exemplar.

Charlotta Bergenstjerna
Charlotta är utbildad illustratör och har gjort de fina illustrationerna i boken.

Så här säger en förälder om boken:

”Vi hade provat alla kreativa tips och köpt en mängd olika pottor, men så köpte vi boken Eine slutar med blöja. Han älskar den! I synnerhet sidan där det står i vilken ordning allt ska göras och så vill han att vi tar upp boken när det ska kissas och göra likadant. Istället för kiss har han börjat säga Eine nu 🙂”

Frågor & svar om boken

För vilken åldersgrupp är boken skapad?
Boken passar utmärkt för barn från 18 månader ända upp till 4 år, eftersom man kan anpassa språket utifrån barnets ålder. Bilderna är lika relevanta oavsett ålder på barnet som läser.

Hur fungerar e-boken?
Boken är en pdf-fil som du laddar ned genom att klicka på en länk i ett mejl du får av oss. Sen sparar du filen på din mobil, läsplatta eller dator precis som ett vanligt dokument. När du vill läsa boken klickar du på filen och börjar bläddra, precis som i en vanlig bok fast digitalt.

Kan jag ladda ned boken till flera enheter?
Ja det kan du, bara klicka på länken i mejlet vi skickat dig från den enhet du vill använda boken på, så öppnas den direkt.

Vad gör jag om jag inte är nöjd?
Om du inte är nöjd och vill häva ditt köp så skickar du oss ett mejl till hej@blojfri.se så returnerar vi dina pengar  – köpet är alltså helt riskfritt för dig. Returrätten gäller endast köp gjorda genom Blöjfri.se, inte genom våra återförsäljare.

Finns den i tryckt format?
Om du istället önskar känna papper mot din hud och ha något att bläddra i tillsammans med ditt barn så hittar du den tryckta boken här:

Här köper du den tryckta versionen av Eine slutar med blöja

“Min 2-åring älskar den!” – Fanny 

Köp e-boken här

Klicka här för att ladda ned boken